Закон про валюту офіційно опублікований

Читать на русском
Закон Про валюту та валютні операції №2473-VIII опублікований 6 липня о офіційному виданні Верховної Ради газеті Голос України.

Закон Про валюту та валютні операції №2473-VIII опублікований 6 липня о офіційному виданні Верховної Ради газеті Голос України.

Таким чином, нове валютне законодавство набуде чинності 7 лютого 2019 року.

Кошти на «чорний день»: як валютна лібералізація може змінити життя українцівМаєте валютні заощадження й хочете їх примножити? У пересічних громадян для цього з’являються додаткові можливості. Детальніше про них – у матеріалі Олександра Радчука.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Закон набуває чинності в день, наступний за днем ​​його оприлюднення (тобто 7 липня - ред.), і вводиться в дію через сім місяців після набуття чинності», - вказано в перехідних положеннях.

Раніше президент Петро Порошенко підписав документ 4 липня.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 червня зі складнощами проголосувала за прийняття нового закону про валюту, давши лише 228 голосів з третьої спроби. Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набуття чинності.

Закон дозволить українцям інвестувати в цінні папери за кордоном і відкривати рахунки в будь-яких банках світу.

Закон дає Національному банку України «зелене світло» для більш швидкої лібералізації валютного регулювання. В НБУ наголосили, що найбільш болючі обмеження, наприклад, щодо інвестування за кордон і зовнішньоекономічних операцій, «будуть скасовані відразу після вступу в силу закону».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: