Зайві платіжки: киянам виставили рахунки на компенсацію збитків

Читать на русском
Нацкомісія визнала неправомірною вимогу КиївГазЕнерджі до споживачів про компенсації збитків компанії. Нараховані борги за 2015 рік оплачувати не треба.

Національна комісія що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) визнала неправомірною вимогу КиїГазЕнерджі до побутових споживачів про компенсації збитків компанії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні регулятора.

НКРЕКП повідомляє, що в червні КиївГазЕнерджі розіслав збільшені рахунки споживачам, заклавши в суми платіжок збитки, стягнутої НАК Нафтогаз України в зв'язку з несвоєчасними розрахунками в період з 1 липня по 31 грудня 2015 року. У зв'язку з цим в НКРЕКП визнали дії постачальника газу неправомірними.

«Боргові зобов'язання постачальника перед власником природного газу не повинні перекладатися на побутових споживачів», - підкреслює НКРЕКУ.

Регулятор закликав постачальників природного газу утриматися від незаконних дій.

Раніше КиїГазЕнерджі заявив, що вимога компенсувати збитки за липень-серпень 2015 року, пред'явлене побутовим споживачам в платіжках за червень, недійсна. Ці збитки компенсації не підлягають.

«Абоненти, які вже заплатили відповідно до вимоги, отримають пропорційну компенсацію в рахунок майбутніх платежів за спожитий газ», - повідомила прес-служба компанії.

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінилися правила для субсидій.

Також наші аналітичних підрахували, наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: