Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Величкович

Читать на русском
Депутат Микола Величкович дав 24 обіцянки за час своєї каденції й виконав більш ніж половину.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання ій подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Величкович (фракція «Народного фронту»).

Величкович був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року. Зараз він також є заступником голови парламентського комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму. За час своєї каденції депутат дав 24 обіцянки, виконав 14 із них (58%), а 2 – провалив.

4 жовтня минулого року народний депутат обіцяв, що підтримає визнання Росії країною-агресором. Якраз цього дня у Верховній Раді з'явився законопроект про реінтеграцію Донбасу, який включав у себе цей пункт. Коли законопроект розглядали за основу, Величкович був зареєстрований на засіданні Ради, але при голосуванні був відсутній і обіцянку провалив.

З останнього, що виконав Величкович, – обіцянка про те, що фракція «Народного фронту» й він особисто підтримають законопроект про створення Антикорупційного суду. Крім того, в березні депутат пообіцяв підтримати законопроект про зменшення кількості парламентських комітетів. Згідно з документом, їх стане 20, назви та предмети відання комітетів мають співвідноситися зі сферами діяльності міністерств. Це рішення Величкович підтримав.

Впорався Величкович також із декількома програмними обіцянками «Народного фронту». Наприклад, сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. В Раді нардеп підтримав кілька відповідних законопроектів, серед них бюджети на 2016 і 2017 роки, в яких була передбачена субвенція для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців.

Також під керівництвом Олександра Турчинова була розроблена нова стратегія національної безпеки України. Таким чином, депутатам від «Народного фронту», включаючи Величкович, обіцянка відновити стратегію зараховується як виконана.

Ще 8 обіцянок народному депутату потрібно виконати. На початку місяця Величкович заявив, що підтримуватиме подання генерального прокурора про зняття депутатської недоторканності. «Я й мої колеги з «Народного фронту» та «Самооборони» маємо чітку позицію: депутатська недоторканність має бути знята, й тому коли йдуть будь-які подання, ми голосуємо за всі позиції, які виносяться до зали. Тому це буде моя послідовна позиція – голосувати та підтримувати депутатську недоторканність (зняття – ред.), не має значення з кого, а потім нехай людина доводить у суді свою винуватість або невинуватість», – пояснив він свою позицію.

Крім того, Величкович обіцяв підтримати запропонований президентом склад Центральної виборчої комісії. Відзначимо, що голосування в Раді може відбутися вже сьогодні, 5 липня.

Микола ВеличковичНародний депутат України
Величкович пообіцяв сприяти у спорудженні та облаштуванні державного кордонуСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Фракція «Народного фронту», за словами Величковича, проголосує за скасування застави для корупціонерів. «Для нас це питання буде принциповим, щоб ми проголосували таку норму. Не можна, щоб людина, яка взяла хабара, за якісь 10-20% від цього хабара могла вийти на свободу», – заявив депутат. У Раді зараз є два законопроекти на цю тему – щодо незастосування запобіжного заходу у вигляді застави до осіб, які скоїли корупційні злочини, та щодо аспектів застосування застави в разі застосування тримання під вартою, але вони поки не розглядалися.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: