Рада зробила крок до посилення покарання за п'яні ДТП

Читать на русском
Парламент у першому читанні підтримав законопроект, який суттєво посилює покарання для нетверезих водії, які скоїли смертельну ДТП.

Парламент у першому читанні підтримав законопроект №7064, який суттєво посилює покарання для нетверезих водії, які скоїли смертельну ДТП.

Як пише «Слово і Діло», за відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів.

Документ передбачає доповнення Кримінального кодексу окремою статтею 286-1, яка має регулювати покарання за порушення правил безпеки дорожнього руху особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Порушників пропонують карати позбавленням волі терміном від 8 до 10 років із позбавленням водійських прав на 10 років. Якщо, незважаючи на заборону, людина сіла за кермо, її можуть ув'язнити на п'ять років із позбавленням права водити авто пожиттєво.

Наразі стаття 286 КК не передбачає покарання окремо за нетверезе водіння.

Найтяжча відповідальність для водіїв, через дії яких постраждала або загинула одна особа, зараз полягає в обмеженні волі терміном до трьох років із можливістю позбавлення прав.

Водіїв, які збили кількох осіб, наразі можуть засудити до позбавлення волі терміном від 3 до 8 років із позбавленням прав або без.

Як повідомлялося, щодоби в Україні в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 8 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: