Україна готова розширити список ув'язнених для обміну з Росією

Читать на русском
Ірина Геращенко заявила про можливість розширення списку ув'язнених росіян для обміну на українців у РФ.

Україна готова розширити список ув'язнених, яких Київ готовий обміняти на утримуваних у Росії українських громадян.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 5 липня, заявила в кулуарах парламенту віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

За її словами, перевірка показала, що в списку громадян, яких хотіла відвідати уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова, були ув'язнені, які визнали, що в них є або російське, або подвійне громадянство.

«Українська сторона ще цих 13 осіб готова розглянути, щоб ми могли передати цих людей РФ для звільнення українських ув'язнених, які утримуються в Росії», – повідомила Геращенко.

Зокрема, серед росіян віце-спікер назвала головного редактора РІА «Новости-Украина» Кирила Вишинського, «екс-заступника міністра спорту» Криму Фаруха Камалова, колишнього «голову МОЗ» Криму Петра Михальчевський, координатора руху «Волонтери Перемоги» Олену Юревич (Одновол) та інших.

Нагадаємо, раніше українська сторона заявляла про готовність обміняти 23 росіян на українців, засуджених у РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: