Ричкова провалила передвиборчу обіцянку домагатися запровадження штрафів за вирубку дерев

Читать на русском
Нардеп Ричкова не виконала передвиборчу програмну обіцянку домагатися запровадження штрафів за вирубку зелених насаджень.

Народний депутат України Тетяна Ричкова провалила обіцянку, домагатися запровадження штрафів за вирубку зелених насаджень, записану в її передвиборчій програмі.

Таку обіцянку вона дала 17 червня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Мораторій на зменшення площ скверів і парків, реальні штрафи за вирубку зелених насаджень», – записано в передвиборчий програмі Ричкової.

Коли Ричкова стала народним депутатом, вона не ініціювала власних законопроектів про запровадження штрафів за вирубку зелених насаджень. При цьому нардеп не голосувала за проекти законів своїх колег, що стосуються цієї теми.

У 2017 році Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект щодо охорони лісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Цим законом запроваджуються штрафи за незаконну вирубку лісу від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів. Однак Ричкова за нього не голосувала.

Не підтримала нардеп і ухвалений 4 липня 2018 року проект закону, що стосується збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів. Документ передбачає кримінальну відповідальність за контрабанду лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев. За незаконне вивезення лісоматеріалів тепер можна потрапити за ґрати на термін від трьох до п'яти років.

З огляду на те, що Ричкова не подала жодного власного законопроекту про покарання за вирубку дерев і не підтримала схожі законодавчі ініціативи в парламенті, її передвиборча обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ричкова дала 22 обіцянки, з яких жодної поки не виконала, але 5 уже провалила.

Ричкова також не домоглася, як планувала, відведення землі під парк імені Станіславського в Дніпрі.

Раніше ми зробили відео, якою була б ідеальна Дніпропетровська область, якби мажоритарники виконували обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: