Російські тюремники не виявили у Гриба ознак побиття

Читать на русском
У Федеральній службі виконання покарань РФ заявили, що українець Павло Гриб не звертався із заявами про побиття і травм у нього не виявлено.

Ув'язнений у Росії українець Павло Гриб не звертався із заявами про протиправні дії щодо нього, в нього не виявлено травм.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 5 липня, пише «Інтерфакс» із посиланням на прес-бюро Федеральної служби виконання покарань.

ЄС просять закликати Путіна звільнити українських політв'язнівДенісова закликала послів ЄС звернутися до президента Путіна, щоб він звільнив політв'язнів, які утримуються на території РФ та в окупованому Криму.

Там зазначили, що після надходження Гриба до слідчого ізолятора під час медичного огляду медичним працівником установи саден, гематом, порізів, інших ознак, що свідчать про застосування до нього фізичної сили, не було виявлено.

За даними ФСВП, Гриб не звертався до адміністрації установи із заявами про факти протиправних дій щодо себе під час етапування.

«Стан здоров'я обвинуваченого задовільний. Медикаментозне лікування отримує в повному обсязі згідно з наявними в нього захворюваннями. Зі скаргами й заявами про ненадання чи неналежне надання медичної допомоги не звертався», – додали в прес-бюро.

Раніше батько Гриба повідомив, що його сина під час етапування до Ростова-на-Дону побили російські ув'язнені.

Також стало відомо, що українця Гриба звинуватили в підготовці теракту на випускному в Сочі.

Український омбудсмен Людмила Денісова відреагувала на повідомлення про порушення прав Гриба та Клиха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: