Громадський транспорт Естонії став безкоштовним

Читать на русском
Більшість громадян Естонії з 1 липня можуть скористатися безкоштовним проїздом у місцевому транспорті.

Більшість громадян Естонії з 1 липня можуть скористатися безкоштовним проїздом у місцевому транспорті.

У 11 з 15 повітів країни проїзд зробили безкоштовним для місцевих жителів.

Скільки кияни витрачали на проїзд: аналіз цін за останні 55 роківНайдешевшим проїзд у громадському транспорті в Києві був у 1992 році, коли люди витрачали лише 2 відсотки свого заробітку. Але через чотири роки вартість проїзду досягла свого історичного максимуму.

Як передає «Слово і Діло», про це в понеділок, 2 липня, повідомляє Страна.

Зазначається, що в столиці Естонії - Талліні, за проїзд в громадському транспорті не потрібно платити з 2013 року. Решта чотири повітиможуть перейти на нову систему у зручний для них час.

«Як результат безкоштовного транспорту, люди стали виходити вечорами, у вихідні, залишати свою машину вдома. І відчуваючи економію, вони виходять і витрачають свої вільні гроші, своє дозвілля. І це, як результат, звичайно, стимулює місцеву економіку. Місцеві товари, місцеві послуги», - сказав представник мерії Талліна Алан Алакюла.

Безкоштовний проїзд в місцевому транспорті гарантується тільки зареєстрованим жителям в межах їхньогоповіту - поїздка в іншу частину країни залишається платною.

Для отримання права на безкоштовний проїзд потрібно купити спеціальний проїзний, який коштує 2 євро. Для цього естонці повинні надати підтвердження того, що вони живуть в даному повіті. Пасажири, які їздять без квитка або не скануютьсвій проїзний, будуть оштрафовані.

Як повідомлялося, в Києві вартість проїзду в транспорті планують підняти до восьми гривень.

Нагадаємо, з січня в Києві 19 маршрутів приватних перевізників збільшили ціну за проїзд на 1 гривню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: