«Медогляд» для літаків: кого не випустять на рейси

Читать на русском
Міністерство інфраструктури посилило технічну перевірку стану літаків після інцидентів з українськими туристами у Тунісі.

Міністерство інфраструктури посилило технічну перевірку стану літаків після інцидентів з українськими туристами у Тунісі.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «112 Україна» повідомив Володимир Омелян, міністр інфраструктури України.

Близько 50 українських туристів з Києва та Львова, відпочинок яких у Тунісі було заплановано до 4 липня, зможуть повернутися в Україну 7 липня.

«Цих 48 осіб, які лишаються, їх перебування повністю буде сплачено компанією Oasis Travel протягом трьох днів. Сьогодні у пана Кубіва, першого віце-прем’єр-міністра, була нарада з цього приводу також, сподіваюся, рішення буде знайдено. Те, що ми бачимо цього року, - це криза росту, тобто ринок росте на 30% і більше, і не всі авіакомпанії, насамперед нерегулярні і чартерні перевезення, виявилися готовими до цього росту», - прокоментував міністр.

Також Омелян висловив сподівання, що Міністерство економіки зможе ввести посилений режим для ринку туристичних послуг: «Щодо туроператорів – це компетенція міністерства економіки. Я сподіваюся, що вони зможуть ввести посилений режим для ринку туристичних послуг. По авіакомпаніях, в першу чергу, ми зараз посилили технічну перевірку стану літаків. Якщо будуть найменші порушення – на лінію випускатися вони не будуть. По інших моментах, я думаю, що ми у першу чергу повинні стимулювати розвиток ринку, зокрема і нерегулярних перевезень», - додав міністр.

Нагадаємо, станом на 2 липня внаслідок масових затримок авіарейсів близько 1,5 тис. українських туристів не могли вчасно повернутися з відпочинку у Тунісі, Іспанії, Албанії та інших країнах.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про подолання кризи з авіаперевезеннями й сказав, що Україна забезпечила повернення всіх громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: