Як розмитнити товари: чи готовий Кабмін просити допомоги у військових

Читать на русском
Гройсман пригрозив військовим втручанням торговцям, які відмовляються розмитнювати товари й сплачувати податок до бюджету України.

Прем’єр України Володимир Гройсман пригрозив військовим втручанням торговцям, які відмовляються розмитнювати товари й сплачувати податок до бюджету України.

Як пише «Слово і Діло», про це глава уряду розповів на засіданні 4 липня.

В Україні виявляють менше контрабандиЗ кожним роком обсяги вилученої контрабанди в Україні зменшуються, хоча це не означає, що її стало менше.

«4 тисячі контейнерів стоять у нейтральних водах і не заходять, не розмитнюються. Їм говорять завтра, післязавтра, через тиждень, почекайте, домовимося. Не домовимося, розмитнюйте. Розмитнюйте, заїжджайте в Україну, продавайте товар за чесною ціною, платіть податки до бюджету», – сказав Гройсман.

Очільник уряду звернувся до присутнього на засіданні міністра оборони Степана Полторака й запитав, як до цього ставляться Збройні сили.

«Я говорю, може, їх потрібно трошки з нейтральних вод Військово-морськими силами підігнати ближче до берега», – відповів Полторак.

Гройсман заявив, що йому уже уривається терпець.

«Недовго чекати того дня, коли я звернуся до Збройних сил України з проханням провести десь там поблизу навчання. Чесно можу сказати, не можу цього терпіти й не збираюся бути комусь подільником», – резюмував прем’єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман розповів, як потрібно боротися з контрабандою.

Також ми писали про основні кроки для того, щоб змусити митницю працювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: