Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Владислав Бухарєв

Читать на русском
Нардеп Владислав Бухарєв не поспішати виконувати свої обіцянки перед виборцями. З 22 він реалізував лише одне запевнення.
Владислав Бухарєв

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Владислав Бухарєв (фракція «Батьківщини»).

Бухарєв був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 за виборчим округом №162 (Сумська область). Депутат дав 22 обіцянки, але виконувати їх не поспішає: реалізував лише одну (5%), ще одну – провалив.

Наприкінці 2015 року народний депутат обіцяв сприяти відновленню трансляції українських телеканалів і радіо у Великописарівському районі Сумської області. Цей район межує з Росією й українське мовлення там практично відсутнє. «Поділяю занепокоєння людей і бажання дивитися й слухати вітчизняні канали – радіо і телебачення. Впевнений, що це питання вирішиться найближчим часом», – зазначив він. Щоб спробувати вирішити проблему, Бухарєв надіслав запит до Міністерства інформаційної політики. У відомстві повідомили, що потужностей вежі, яка транслює сигнал на Великописарівський район, через особливості місцевого рельєфу недостатньо, тому в низинах відсутній належний прийом. Для вирішення цього питання Міністерство займається пошуком партнерів, які надали б потужне передавальне обладнання.

Також депутат надсилав запит до Кабінету міністрів. Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив, що одним зі шляхів вирішення проблеми є перехід з аналогового на цифрове мовлення, але поки це не доцільно. З огляду на те, що Бухарєв займався проблемою, свою обіцянку він виконав.

Програмну обіцянку сприяти впровадженню механізму відкликання чиновників і депутатів Бухарєв провалив. Він не зареєстрував жодної відповідної законодавчої ініціативи.

Щоб виправдати довіру виборців, Бухарєв має виконати 20 обіцянок. У вересні 2015 року Бухарєв заявив, що «Батьківщина» доб'ється зниження комунальних тарифів. «Що б не говорили, але ми не здамося, ми будемо продовжувати нашу боротьбу за зниження цін на комунальні послуги й ми доб'ємося справедливих тарифів», – сказав він. Того ж дня стало відомо, що Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною та недійсною постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню». Крім того, «Батьківщина» подала до суду два позови про незаконне підвищення ціни на газ.

Однак на початку березня цього року депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко заявив, що комунальні тарифи можуть бути знижені лише після приходу до влади наступного президента. «Питання встановлення ціни на газ для населення є чисто політичним і залежить від корупції, яка є в країні. Найближчому оточенню президента роздали свердловини, завдяки яким вони отримують корупційну прибуток. Чи знизить Порошенко ціну на газ? Це його прямі гроші. Це зробить уже наступний президент», – розповів Власенко.

Кілька обіцянок Бухарєв має виконати для свого округу. Зокрема, сприяти залученню інвесторів до Сумської області. Але поки жодного відповідного законопроекту в Раді депутат не зареєстрував. Крім того, він обіцяв сприяти в оснащенні матеріальної бази шкіл та дошкільних установ. У 2014 році Бухарєв передав від «Батьківщини» принтер для Штепівської загальноосвітньої школи-інтернату. В 2015 році за сприяння нардепа школа міста Лебедин отримала комплекти книг для молодших і старших класів, а «Охтирська районна централізована бібліотечна система» і 20 сільських бібліотек району – 280 примірників дитячої та наукової літератури. Також за підтримки Бухарєва для Лебединської загальноосвітньої школи придбали 18 енергоощадних світильників. Тобто поки з цією обіцянкою депутат справляється.

У програмі Бухарєва також була зафіксована обіцянка розробити законодавчі ініціативи щодо збільшення обсягів бюджетного фінансування освіти в окрузі. Однак поки ініціатив нардеп не напрацював. Крім того, він не подавав поправок до проектів змін до відповідних кодексів і був відсутній у Раді під час голосування за освітню реформу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: