Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бухарєв запевнив, що сприятиме відновленню трансляції українських телеканалів та радіо у Великописарівському районі Сумської області

2 грудня 2015 року народний депутат України Владислав Бухарєв запевнив, що сприятиме відновленню радіомовлення та трансляції українських телевізійних каналів у Великописарівському районі Сумської області. Зазначимо, що Великописарівський район межує із Бєлгородською областю Російської Федерації та налічує більше 20 тис. мешканців.
Виконано
Сказано 2 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/region-news/batkivshhina-spriyatime-vidnovlennyu-translyaci%D1%97-nacionalnix-kanaliv-na-sumshhini/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr41D?kodzap=40751&koddep=15257
  • file:///C:/Users/user28/Downloads/10_1186_01_D_C_VDP.PDF
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr41D?kodzap=43457&koddep=15257
  • Відповідь віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка від 21.06.2016 року

Результат

25 грудня 2015 року народний депутат України Владислав Бухарєв надіслав запит до Міністерства інформаційної політики щодо незадовільного забезпечення теле- та радіотрансляцій українських державних програм на території Великописарівського та інших прикордонних районів Сумської області.

19 січня 2016 року від Мінінформполітики надійшла відповідь, де вказано, що при відомстві створено спеціальну Комісію з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, основним завданням якої є протидія інформаційній пропаганді Російської Федерації та забезпечення належної трансляції українських програм на прикордонних територіях. Як зазначено далі у листі, потужностей вежі, яка транслює сигнал на Великописарівський район, через особливості місцевого рельєфу недостатньо, тому в низинах відсутній належний прийом. Для вирішення цього питання Міністерство займається пошуком партнерів, які б сприяли у наданні та встановленні потужнішого передавального обладнання.

20 травня 2016 року Владислав Бухарєв надіслав ще один запит до Кабміну щодо якості трансляції українських каналів теле- та радіомовлення у Великописарівському та інших прикордонних районах Сумської області.

15 червня 2016 року на цей запит надійшла відповідь від віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка.

16 серпня 2016 редакція ІА «Слово і Діло» отримала копію листа В'ячеслава Кириленка, в якому віце-прем'єр повідомляє, що одним зі шляхів вирішення проблеми поганого сигналу українських телеканалів у Великописарівському районі є перехід з аналогового на цифрове мовлення. Попри те, що такий перехід є стратегічно важливим, він буде доцільним лише тоді, коли технічні можливості приймального обладнання більшості споживачів це дозволятимуть. Він додав, що наразі Мінінформполітики вживаються відповідні заходи.