Японія не відноситиме біткойн до платіжних засобів

Читать на русском
Криптовалютні торгові майданчики Японії розглядатимуть біткойни як фінансовий продукт, а не як платіжний засіб.

Криптовалютні торгові майданчики Японії регулюватимуться відповідно до закону про фінансові інструменти та біржі, тобто біткойни розглядатимуться як фінансовий продукт, а не як платіжний засіб.

Про це повідомляє Cointelegraph із посиланням на місцеве видання Sankei, пише «Слово і Діло».

Хакери зламали сайт Міненерго й вимагають викуп біткойнами (доповнено)Хакери зламали новий сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України й вимагають 0,1 біткойна за його відновлення.

За даними ЗМІ, Агентство фінансових послуг Японії (FSA) планує змінити правову базу, щоб «зробити галузь цифрових грошей прозорішою й безпечнішою».

Наразі Японії криптовалюти вважаються платіжним засобом. Як повідомляється, в зв'язку зі зміною законодавства вони розглядатимуться як фінансовий продукт.

Також біржі будуть зобов'язані посилити захист клієнтів і зберігати їхні кошти окремо від власних. «У країні з'явиться можливість випуску деривативів на біткойни та інші монети», – пише видання.

Нагадаємо, Європарламент посилив контроль за криптовалютою.

Раніше Національний банк Казахстану заявив, що має намір заборонити купівлю-продаж криптовалюти за тенге, діяльність бірж у цьому сегменті, а також будь-які види майнінгу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: