У НАБУ підтвердили відеопереговори з Онищенком

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили, що переговори між головним детективом і втікачем-нардепом дійсно мали місце.

Детективи НАБУ проводили відеопереговори з організатором газових схем, народним депутатом-утікачем Олександром Онищенком під процесуальним керівництвом прокурорів САП щодо умов укладення угоди зі слідством.

Так журналісту «Слова і Діла» прокоментували оприлюднений у ЗМІ відеозапис зазначених розмов.

«Заяви про те, що буцімто НАБУ пропонувало народному депутату Олександру Онищенку, який, за даними слідства, є організатором масштабної корупційної «газової схеми», укласти «угоду зі слідством» без відома прокурорів САП, не відповідають дійсності. Під час відеоопитувань детективи намагалися з'ясувати умови, за яких Онищенко готовий був би піти на «угоду», а також конкретику щодо фактів корупції за участі високопосадовців, якою підозрюваний був готовий поділитися. Всі ці деталі були озвучені представникам САП та безпосередньо керівнику САП Назару Холодницькому», – зазначили у відомстві.

У Бюро додали, що саме від адвокатів Онищенка надходили різні пропозиції щодо співпраці зі слідством, а детективи натомість повідомляли, що це компетенція прокурорів САП. У НАБУ додали, що між відомством та Онищенком відбулися три такі розмови в період з грудня 2016 року по травень 2017 року.

«Крім того, під час першого спілкування з Онищенком через інтернет-відеозв'язок у грудні 2016 року участь у ньому, крім детективів Бюро, брав керівник одного з відділів САП. Результати всіх таких бесід належним чином оформлені та долучені до матеріалів слідства відповідно до частини 11 статті 232 Кримінального процесуального кодексу України. Всі дії здійснені під процесуальним керівництвом прокурорів САП, з виконанням їхніх вказівок та доручень. З-поміж іншого, ці вказівки стосувалися слідчих дій детективів за кордоном, у тому числі в частині вибору країн для проведення допитів підозрюваного», – додали в Бюро.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили архів листування Онищенка з оточенням президента Порошенка.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо ще двох фігурантів «газової справи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: