Голова МВС Німеччини готовий піти у відставку через міграційну політику

Читать на русском
У коаліційній партії Німеччини вирішують, що робити з пропозицією канцлера Ангели Меркель щодо курсу міграційної політики.

Лідер Християнсько-соціального союзу (ХСС), що входить до правлячої коаліції, Гoрст Зеегофер заявив про готовність піти з посади міністра внутрішніх справ та голови партії.

Про це він сказав в ході переговорів керівництва партії ХСС, повідомляє «Слово і Дідо» з посиланням на DW.

На переговорах верхівки партії у ніч на понеділок, 2 липня, Зеегофер запропонував три варіанти розвитку подій: або ХСС схвалює курс Ангели Меркель в питанні міграційної політики, або він як міністр внутрішніх справ видає розпорядження не пускати на кордоні певних мігрантів, або ж іде з посад в уряді та партії.

Горст Зеегофер очолює міністерство внутрішніх справ в коаліційному уряді Анґели Меркель (Angela Merkel) близько ста днів. Голова ХСС не погоджується із позицією канцлерки щодо біженців та наполягає на забороні перетину німецького кордону для мігрантів, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС. Анґела Меркель застерігає від односторонніх дій Берліна та прагне загальноєвропейського рішення цього питання.

У понеділок, 2 липня, Зеегофер ще раз спробує залагодити суперечку щодо міграційної політики з Ангелою Меркель.

«Сьогодні ми знову будемо вести переговори з ХДС у Берліні зі сподіванням порозумітися», – наводить його слова агентство epd.

Залежно від результатів переговорів, Зеегофер збирається ухвалювати рішення про своє політичне майбутнє.

Нагадаємо, Німеччина та Австрія вирішили посилити контроль на кордонах.

Раніше три країни ЄС спростували заяву Меркель про угоду з питань біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: