Прокуратура порушила справу через невиплату зарплат луганським шахтарям

Читать на русском
Розслідування встановило, що 16 липня гірники шахти ім. Капустіна ПАТ Лисичанськвугілля після закінчення першої зміни не залишили робочі місця й розпочали страйк.

Лисичанська прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати зарплати гірникам шахти ім. Капустіна.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

Розслідування встановило, що 16 липня гірники шахти ім. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» після закінчення першої зміни не залишили робочі місця й розпочали страйк.

За інформацією ГПУ, до шахтарів спустилися заступники генерального директора й голова профспілки шахти, які пояснили причини затримки заробітної плати та пообіцяли сприяти у вирішенні цього питання.

Повідомляється, що наразі в шахті залишаються 36 гірників, робота копальні призупинена.

За словами голови Федерації вільних профспілок України Михайла Волинця, на цю мить біля шахти Капустіна зібралися понад 300 членів сімей гірників, що страйкують.

«Кількість людей продовжує зростати! Адміністрації шахти немає», – написав він у Facebook.

Волинець повідомив, що страйкують також гірники шахти «Новодружеська» того ж «Лисичанськвугілля».

«На 9 годину ранку на шахтах ПАТ «Лисичанськвугілля» складається така ситуація. Вже третю добу під землею на шахті ім. Капустіна залишається 31 гірник. З 16 липня на шахті «Новодружеська» у 2-гу та 3-тю зміни залишився під землею 21 шахтар», – пише він.

За словами Волинця, адміністрація «Лисичанськвугілля» заборонила гірникам інших змін спускатися в шахти, до ПАТ прибула група активістів Незалежної профспілки гірників України на чолі із заступником її голови Олександром Абрамовим.

За даними Волинця, заборгованість перед гірниками шахти ім. Капустіна становить майже 96 млн грн.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області 70 шахтарів оголосили страйк через невиплату заробітної плати.

Віце-прем'єр міністр Геннадій Зубко розповів про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі. За його словами, об'єкти інфраструктури перебувають під загрозою постійних атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: