Зведення штабу ООС 29 червня: 28 обстрілів, четверо загиблих, двоє поранених

Читать на русском
За минулу добу, 28 червня, незаконні збройні формування 28 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях ЗСУ, 9 з яких - з важкого озброєння.

За минулу добу, 28 червня, незаконні збройні формування 28 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях ЗСУ, 9 з яких - з важкого озброєння. Бойовики застосували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, на окремих ділянках - озброєння танків, ствольну артилерію і міномети, які заборонені Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє Оперативний штаб на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 28 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

На луганському напрямку формування стріляли в напрямку Новотошківського з танка, мінометів, автоматичних гранатометів і БМП. Також відзначається активність бойовиків в районі Світлодарська і Новозванівки. Один український військовий загинув і ще один поранений.

«Гаряче було в районі населеного пункту Південне на Горлівському напрямку. Ворог активно застосовував міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети, вогонь з яких був прикриттям роботи снайпера і диверсійної групи. Лише дієвими заходами вогневого впливу на окупантів вдалося стабілізувати ситуацію. Однак двоє захисників України загинули. На цьому ж напрямку в результаті ворожого обстрілу з гранатометів і великокаліберних кулеметів отримав поранення захисник Луганського», - йдеться в повідомленні штабу.

На донецькому напрямку незаконні формування обстрілювали район Мар'їнки, Верхньторецкого і Авдіївки. Один з військовослужбовців під Авдіївка отримав несумісні з життям ушкодження.

На маріупольському напрямі бойовики відкривали вогонь по Павлопілю, Водяному, Лебединському, Гнутово, Новотроїцькому та Широкино.

Протягом поточної доби бойовики активності не проявляли.

«За уточненими даними розвідки, 9 бойовиків російських окупаційних військ знищено, 8 поранені», - додали в штабі ОС.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест відправив 274 тонни гумпомощі на Донбас.

Також нагадаємо, загинув український військовий, якого поранив снайпер на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: