Карта ООС: ситуація на сході України на 28 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 28 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Минулої доби бойовики 32 рази обстріляли позиції Об'єднаних сил, 4 з яких - із важкого озброєння, 3 українських військових загинули, 3 поранені.

Напрямки

На Луганському напрямку вночі неспокійно було в районі населеного пункту Кримське. Там ворог вів вогонь по наших позиціях із 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. А у районі населеного пункту Станиця Луганська противник здійснив чергову провокацію, застосувавши стрілецьку зброю

На Донецькому напрямку противник активізував бойові дії і застосовував по наших позиціях переважно гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих напрямках зафіксовано вогонь з озброєння БМП. Під прицільним вогнем перебували захисники Мар’їнки, Авдіївки, Південного, Опитного та Новомихайлівки.

Минулої доби найбільшої кількості обстрілів зазнали захисники Маріупольського напрямку. Тут ворог застосовував ствольну артилерію калібром 122-мм, 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також протитанкові керовані ракети.

Вогневого впливу зазнали наші позиції в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Гнутове, Талаківка, Старогнатівка, Павлопіль, Богданівка та Широкине.

Окрім цього минулої доби ворог цинічно обстріляв з мінометів калібром 82-мм місто Залізне. Постраждали дві цивільні особи.

Упродовж поточної доби бойовики сім разів відкривали вогонь по українських позиціях.

На Донецькому напрямку окупанти обстрілювали з гранатометів та великокаліберних кулеметів позиції ОС у районі населеного пункту Мар’їнка, з РПГ та стрілецької зброї у районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкине та Гнутове.

За даними розвідки, 10 бойовиків знищено, 7 поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: