Ситуація в зоні ООС: 7 обстрілів, загинув командир взводу

Читать на русском
З початку доби четверга, 28 червня, на Донбасі в зоні бойових дій бойовики 7 разів відкривали вогонь, 6 з яких - із застосуванням мінометів і танків.

З початку доби четверга, 28 червня, на Донбасі в зоні бойових дій бойовики 7 разів відкривали вогонь, 6 з яких - із застосуванням мінометів і танків.

У районі Південного Збройні сили України прийняли бій, в результаті якого загинули боєць Операції об'єднаних сил (ООС) і командир взводу. Про це повідомляє прес-центр ООС в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 28 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Згідно з інформацією, поблизу Південного ворожі війська відкрили вогонь близько 08:30 по житлових кварталах. Вони застосували міномети, станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

«Командир роти Королівської бригади Олег Лотоцький, підрозділ якого захищає цей населений пункт, швидко оцінив ситуацію і організував бій. Через мить чергові вогневі засоби вже відкрили вогонь по противнику. Як виявилося, під прикриттям вогню, аж до містечка підійшла група бойовиків. Резервну групу, яка через хвилину вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Шиша. Бій тривав майже півгодини», - йдеться в повідомленні.

У ході бойових дій було поранено боєць резервної групи. Командир взводу разом з командиром роти почали рятувати військовослужбовця.

«Саме цього і очікував снайпер-терорист. Підступним пострілом снайпера Валерій Каземирович Шиша був смертельно поранений. У підрозділі він був найстаршим. Незабаром йому виповнилося б 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер і боєць резервної групи, Андрій Волос, йому було всього 25», - відзначили в штабі ООС.

На луганському напрямку обстріли були зафіксовані в районі Новотошківського з танка. Даний факт задокументовано і передано в міжнародні організації.

За попередніми даними розвідки 28 червня було знищено 5 бойовиків і 8 поранено.

Також залишалася напруженою обстановка на маріупольському напрямі. Там противник вів вогонь з забороненого мінськими домовленостями зброї. В цьому напрямку втрат серед особового складу ЗСУ немає.

Раніше бойовики зірвали розведення сил в районі Станиці Луганській.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: