Бойовики зірвали розведення сил у районі Станиці Луганської

Читать на русском
Сепаратисти на Донбасі в черговий раз зірвали розведення сил і засобів сторін в районі Станиці Луганської.

Сепаратисти на Донбасі в черговий раз зірвали розведення сил і засобів сторін в районі Станиці Луганської.

Про це повідомляє 28 червня прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 28 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Так, 27 червня близько 23.00 на ділянці розведення №1 противник застосував стрілецьку зброю по позиціях Збройних сил України. Обстріл військовослужбовців ЗСУ бойовики вели з гори Князь Ігор, яка знаходиться на тимчасово непідконтрольній уряду території України», - сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК поінформувала про те, що трапилося Спеціальну моніторингову місію Організації з безпеки і співпраці в Європі. За даними штабу, попередній обстріл позицій ЗСУ в цьому населеному пункті було задокументовано СММ ОБСЄ 21 червня поточного року.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що підрозділи Збройних сил України готові до відведення своїх сил і засобів на ділянці розведення в районі селища міського типу Станиця Луганська в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог рамкової рішення тристоронньої контактної групи по розведенню сил і засобів на лінії розмежування», - додали в штабі.

Раніше в СБУ підрахували, скільки українців перебуває в полоні у бойовиків.

Також нагадаємо, що в Міноборони повідомили про провокації бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: