Зустріч Путіна і Трампа. Без великих очікувань?

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Є два варіанти розвитку подій. Це буде зустріч для фотокамер і для преси без очікувань або з конкретними рішеннями.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, оцінюючи ймовірні переговори президента РФ з американським лідером.

«Про зустріч говорять давно. Переговори можуть бути для фотокамер без будь-яких рішень, тому що для Путіна важливо показати, що він не в ізоляції, а для Трампа важливо показати, що він може вести переговори з будь-ким. Це більш нейтральний варіант розвитку подій, без особливих очікувань у такому разі», – зазначив Голобуцький.

Більш позитивний варіант – це все-таки якщо лідери країн про щось домовляться, тому що це для Трампа більшою мірою це важливо, підкреслив експерт.

Клуб любителів Кремля: як Європа готується до зближення з ПутінимДедалі більше європейських країн вважають за можливе скасування санкцій щодо Росії. Чому вони змінюють тренд та як це позначиться на відносинах з Україною, розмірковував політолог Олександр Радчук.

«Напередодні листопадових виборів до Конгресу президенту США важливо показати ще одну перемогу на зовнішньополітичному напрямку після зустрічі з Кім Чен Ином. Трамп все це робить не для внутрішнього, не для свого виборця, якому насправді байдуже як до Північної Кореї, так і до Росії, а для політичного американського істеблішменту», – уточнив він.

За його словами, таким чином Трамп показує, що готовий і може вирішувати питання на такому рівні.

«Трамп хоче зустрічатися з Путіним, тому що вірить у свою геніальність переговірника й хоче це показати. Путін хоче зустрітися з Трампом, оскільки також вірить, що він вибудовує свою лінію. Ось для цього вони й мають зустрітися», – пояснив політолог.

На його думку, питань для обговорення дійсно багато, але складно сказати, яке буде більш актуальним.

Якщо щодо Сирії домовитися можна саме з Трампом, то щодо Україні це зробити складніше, додав він.

«Трамп не може вирішувати все сам, є зобов'язання. Але поговорити про варіанти розміщення миротворців, про варіант, який пропонує Україна, на всій території, а після заявити, що про щось домовилися, вони можуть. Путін таким чином покаже, що він готовий іти на переговори, а Трамп покаже щось на зразок перемоги. Такого результату зустрічі можна очікувати», – резюмував Олексій Голобуцький.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Білому домі розраховують, що зустріч президента США Дональда Трампа та російського лідера Володимира Путіна пройде в липні.

Пізніше ЗМІ писали про те, що переговори лідерів двох країн відбудуться в Гельсінкі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: