Трамп заявив про вихід США з угоди з Іраном

Читать на русском
Американський лідер Дональд Трамп в телеефірі заявив, що США залишають договір щодо іранської ядерної програми, укладений «шісткою» в 2015 році.

Американський лідер Дональд Трамп в телеефірі заявив, що США залишають договір щодо іранської ядерної програми, укладений «шісткою» в 2015 році.

Як пише «Слово і Діло», Вашингтон також запровадить санкції проти Ірану і його партнерів, сказав президент, передає Fox News.

США мають намір відрізати Іран від Середземного моряСША не дозволять Ірану отримати доступ до Середземного моря, заявив американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Він підкреслив, що угода була «недіючою по суті своїй», оскільки, навіть дотримуючись її, режим в Ірані може за короткий час створити ядерну зброю.

Трамп зазначив, що Білий дім готовий укласти з ісламською республікою нову угоду щодо «атому».

Лідер США попередив, що Тегеран чекають небачені проблеми в разі продовження розробки ядерної зброї. Разом з партнерами США почнуть шукати «всеосяжне рішення» для захисту від іранської загрози.

Трамп неодноразово критикував угоду з Іраном. За його словами, умови угоди обмежують ядерну програму лише тимчасово.

Три роки тому Тегеран погодився заморозити свою ядерну програму, в січні 2016 року з ісламської республіки зняли частину міжнародних санкцій.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф в четвер, 3 травня, заявив, що його країна не буде вести переговори про зміну ядерної угоди від 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: