САП надіслала запит про можливе ізраїльське громадянство Рабіновича

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи перевіряють можливу наявність ізраїльського громадянства у українського нардепа.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Ізраїлю з приводу можливого ізраїльського громадянства народного депутата Вадима Рабіновича.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації (ст.366-1 ККУ) та незаконного збагачення (ст.368-2 ККУ) нардепа Рабіновича.

Вадим РабіновичНародний депутат України

Також у зв'язку з інформацією про ізраїльське громадянство нардепа слідство вирішило підтвердити або спростувати ці дані, направивши відповідний запит до Ізраїлю.

Суд задовольнив клопотання і надав ізраїльським правоохоронцям доступ до документів, які нібито подавав Рабінович до Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю або до його структурних підрозділів або інших уповноважені органи з метою отримання громадянства; документів, що підтверджують факт, дату та підстави набуття громадянства; документів, що підтверджують наявність ізраїльського паспорта, а в разі припинення громадянства Ізраїлю, отримати тимчасовий доступ і вилучити копії документів, що підтверджують факт, дату і підстави цього.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що НАБУ отримало документи про можливе ізраїльське громадянство Рабіновича.

Раніше Бюро порушило проти Рабіновича чергову справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: