Проект «Стіна»: суд продовжив відсторонення підозрюваного чиновника Держприкордонслужби

Читать на русском
Райсуд Києва погодився з доводами антикорупційних прокурорів і продовжив термін відсторонення одного з підозрюваних чиновників прикордонної служби.

Начальнику групи спеціального будівництва першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України В'ячеславу Майдановичу, якого підозрюють у причетності до розкрадання коштів на реалізації проекту «Стіна», продовжили відсторонення від посади ще на два місяці.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження відсторонення, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя погодився з доводами прокурора САП про те, що перебування Майдановича на посаді сприяло йому та іншим співучасникам у скоєнні кримінальних злочинів. Також завдяки відстороненню від посади детективи НАБУ провело низку слідчих дій та експертиз.

Своєю чергою адвокат підозрюваного зазначав, що відсторонення Майдановича від посади створить йому складнощі при оплаті аліментів на утримання дитини. Однак суддя зазначив, що відсторонення чиновника ДПСУ не матиме вкрай несприятливих наслідків, оскільки саме колишньою дружиною підозрюваного була внесена за нього застава.

Нагадаємо, суд зняв браслет із Майдановича.

Раніше інший чиновник Держприкордонслужби залишився без запобіжного заходу в рамках цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: