ВРП дозволила взяти під арешт викритого суддю з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційні прокурори переконали Вищу раду правосуддя у важливості відправлення під домашній арешт судді з Дніпра.

Вища рада правосуддя надала згоду на взяття під варту викритого детективами НАБУ суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрія Леонова на отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалила ВРП сьогодні, 7 червня, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького задовольнити. Надати згоду на взяття під варту судді Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова», – повідомив член Ради.

За даними слідства, суддя вимагав 30 тисяч доларів і отримав 15 тисяч доларів за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, в кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в рейдерстві та підробці документів.

З метою документування можливої протиправної діяльності детективи НАБУ спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області здійснили обшуки за місцем роботи та в помешканнях осіб, імовірно, причетних до скоєння злочину. Внаслідок слідчих дій вилучили предмет неправомірної вигоди.

Нагадаємо, САП просить домашнього арешту для викритого судді з Дніпра.

Раніше НАБУ та САП повідомили Леонову про підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: