У Раді пояснили, чому не завершили люстраційну перевірку екс-міністра енергетики

Читать на русском
Станом на дату звільнення, 14 квітня 2016 року, в зв'язку з обранням нового складу Кабінету міністрів перевірка так і не була завершена.

Люстраційну перевірку екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина не завершили до його звільнення через те, що Міністерством внутрішніх справ не надало необхідної інформації.

Про це йдеться у відповіді апарату Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

25 грудня 2014 року в апараті Верховної Ради почали його люстраційну перевірку. Демчишина призначили міністром енергетики 2 грудня 2014 року.

Станом на дату звільнення, 14 квітня 2016 року, в зв'язку з обранням нового складу Кабінету міністрів перевірка так і не була завершена.

«Щодо міністра енергетики та вугільної промисловості Демчишина В. В. повідомляємо, що Міністерство внутрішніх справ не надало апарату Верховної Ради інформацію щодо проведення перевірки, передбаченої законом «Про очищення влади», в зв'язку з чим перевірка на дату його звільнення з посади 14 квітня 2016 року не завершена», – повідомив апарат ВР.

Як відомо, Демчишин є єдиним членом попереднього складу уряду, який не пройшов люстраційну перевірку під час перебування на посаді. Після звільнення з посади міністра Демчишина призначили членом наглядової ради НАК «Нафтогаз України» за квотою Адміністрації президента.

Раніше повідомлялося, що Демчишин отримав від компанії майже 400 тисяч гривень гонорару.

Також відомо, що незалежний директор Чарльз Проктор іде з посади члена наглядової ради «Нафтогазу України» через відсутність підтримки з боку уряду реформи корпоративного управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: