Суд продовжив арешт соратника Саакашвілі Дангадзе

Читать на русском
Печерський районний суд міста Києва відмовився змінити запобіжний захід для соратника колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Печерський районний суд міста Києва відмовився змінити запобіжний захід для соратника колишнього губернатора Одеської області Міхаіла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНІАН у п'ятницю, 11 травня.

Захист Дангадзе клопотав про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Але суддя Роман Новак відмовив.

«У задоволенні клопотання захисника Сидорчук, яка діє в інтересах підозрюваного Дангадзе про зміну запобіжного заходу, відмовити», - заявив він.

При цьому, суддя зобов'язав правоохоронні органи розслідувати озвучену адвокатами під час судового засідання інформацію про нібито тиск на підозрюваного через його рідних, зокрема, мати. За словами захисту, невідомі нібито «зламали руку при спробі змусити через неї Дангадзе до угоди зі слідством».

За словами адвокатів, сторона звинувачення хоче утримувати Дангадзе під вартою, щоб схилити його до підписання угоди зі слідством.

«Йому пропонують угоду зі слідством, виключно з метою надання свідчень на Михайла Саакашвілі», - сказав адвокат Роман Кругляк.

Нагадаємо, глава Київського обласного відділення партії Рух нових сил Северіон Дангадзе був затриманий 4 грудня 2017 року. Правоохоронці стверджують, що він хотів залишити територію України. Печерський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою без права застави. Цей запобіжний захід неодноразово продовжувався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: