Динаміка обстрілів ООС: понад тисяча порушень режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

З 22 травня по 24 червня 2018 року в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) було зафіксовано 1039 обстрілів, під час яких 8 українських військових загинули й 97 отримали поранення. Лише минулої доби бойовики 24 рази обстріляли позиції українських військових, з них чотири – із забороненої зброї. Терористи активізували бойові дії, застосовуючи переважно гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Через невпинний вогонь за останній місяць зросла кількість вимушених переселенців.

Максимальна кількість обстрілів – 49 – відбулася 22 травня, коли бойовики використовували заборонену зброю, а також гранатомети та кулемети. В результаті обстрілу один український військовий був убитий. У наступні п'ять днів кількість обстрілів знизилася з 38 до 22 на добу.

Динаміка обстрілів ООС: більш ніж 1,6 тисячі порушень режиму припинення вогню за місяцьУ районі проведення операції Об'єднаних сил за квітень-травень зафіксовано 1 тисячу 645 обстрілів.

Піки загострення ситуації на донецькому напрямку припали на 28 травня, 8 червня та 14-15 червня, коли бойовики били по наших позиціях із мінометів великого калібру понад 30 разів на добу. В результаті обстрілу в ці дні була зафіксована максимальна кількість поранених українських бійців – по шість осіб на добу. 14 червня двоє воїнів загинули.

В результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області було зафіксоване значне пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі міста Ясинуватої. Це негативно впливає на забезпечення водою населення як на окупованих територіях (місто Докучаєвськ), так і на підконтрольних Україні територіях (Маріуполь, Волноваха, Вугледар, Новотроїцьке). Існує загроза подачі питної води для 1,3 мільйона мирного населення, вважають у МінТОТ.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, що в СБУ підрахували, скільки українців перебуває в полоні в бойовиків.

Також ми повідомляли, що звільненим із полону почали виплачувати гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: