Напад на табір ромів: Денісова звернулася до Авакова

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням дати належну правову оцінку діям радикально налаштованих осіб, які вчинили напад на поселення ромів на околиці Львова.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена, передає «Слово і Діло».

«Я бачу тут явні ознаки дискримінації за національною ознакою і розпалювання ворожнечі щодо ромської національної меншини, тому направила звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням дати належну правову оцінку діям радикально налаштованих осіб щодо тимчасового поселення ромів у Львівській області та вжити відповідних заходи реагування», - написала Денисова

Вона також закликала «бути терпимими і толерантними один до одного».

Нагадаємо, в суботу, 23 червня, в лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб в масках напала на табір, в якому проживають громадяни ромської національності. В результаті нападу загинув 24-річний юнак, постраждали ще чотири людини, серед яких 10-річна дитина.

Раніше були затримані організатор і співучасники нападу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: