Невідомі зі зброєю напали на табір ромів у Тернополі

Читать на русском
Вночі 23 травня озброєна група невідомих у балаклавах напала на табір ромів у селищі Велика Березовиця, розташованому поблизу Тернополя.

Вночі 23 травня озброєна група невідомих у балаклавах напала на табір ромів у селищі Велика Березовиця, розташованому поблизу Тернополя.

Як пише «Слово і Діло», про стрілянину та побиття заявила жінка ромської національності, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Аваков прокоментував розгін табору ромів у КиєвіАрсен Аваков назвав дискримінацією, залякуванням та переслідуванням інцидент з розгоном табору ромів на Лисій горі у Києві.

За словами жінки, на неї та односельців напала група невідомих із 15 осіб, які стріляли, кричали та намагалися їх побити. Врятувалися постраждалі від нападників втечею.

На момент нападу в таборі перебували семеро дорослих та 33 дитини. Потерпілі стверджують, що в цей час вони на вогнищі готували вечерю. Коли почули звуки, схожі на постріли, то почали тікати до лісу. Під час сутички загорілися намети.

Як розповів начальник обласної поліції Олександр Богомол, поліція розглядає кілька версій нападу.

«У першу чергу це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині», – зазначив він.

На пошуки ймовірних нападників виїжджали патрульні поліцейські та група реагування патрульної поліції. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили до Тернопільського відділення поліції.

З місця події вилучили гільзи, ймовірно, від пневматичної зброї. Поліцейські опитують людей. За медичною допомогою ніхто не звертався.

Ця подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 ККУ (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень).

Нагадаємо, 10 травня невідомі спалили ромський табір під Львовом. У результаті було знищене майно ромів, а самі жителі табору були змушені залишити поселення.

Раніше в Києві активісти розігнали табір ромів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: