Карта ООС: ситуація на сході України на 25 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 25 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил перебуває під повним контролем українських військових. Бойовики російсько-окупаційних військ не припиняли спроб її дестабілізувати, застосовуючи артилерію та міномети заборонених калібрів під час обстрілів позицій Об’єднаних сил, найбільш інтенсивно – на Донецькому напрямку.

Загалом минулої доби зафіксовано 22 прицільних обстріли наших оборонних укріплень з боку російсько-окупаційних військ, майже половина з яких – із забороненого домовленостями озброєння. Противник випустив по захисниках України 40 артилерійських снарядів 152-го та 111 снарядів 122-го калібрів, 30 мін 120-го та 55 мін 82-го калібрів. Окрім того, окупанти вели вогонь з танку та БМП.

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та подавлення вогневих точок ворога, військовослужбовці Об’єднаних сил 10 разів відкривали вогонь у відповідь. Це дозволило українським захисникам надійно утримувати позиції.

На превеликий жаль, внаслідок активних бойових дій один наш захисник загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця. Вічна пам’ять Воїну.

Окрім того, минулої доби 4 військовослужбовця отримали поранення. Їх було оперативно доставлено до лікувальних закладів, стан їхнього здоров’я характеризується як задовільний.

Напрямки

Луганський напрямок

Зафіксовано 6 прицільних обстрілів.

Найспекотніше минулої доби на цьому напрямку було поблизу Кримського, де ворог обстрілював наші опорні пункти зі ствольної артилерії 122-го калібру та мінометів 82-го калібру, випустивши 2 снаряди та 18 мін.

У цьому районі, а також біля населеного пункту Новозванівка окупанти протягом доби застосовували і гранатомети, великокаліберні кулемети, інше піхотне озброєння.

Донецький напрямок

Противник здійснив 16 прицільних обстрілів позицій українських військових.

Так, протягом дня під жорстким ворожим вогнем артилерії і мінометів перебували захисники Водяного. Тут бойовики вели вогонь по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил із забороненого Мінськими угодами озброєння. Зокрема, випустили 127 артснарядів калібру 152 та 122 мм. Окрім того, наші захисники зафіксували 30 мін 120-го та 11 – 82-го калібру.

Неспокійно було також і в районі населених пунктів Гнутове та Лебединське, де ворог випустив по українських захисниках 22 снаряди з артилерії 122-го калібру. Окрім того, з боку окупованої Саханки бойовики вели по наших укріпленнях поблизу Лебединського вогонь з танку та БМП.

У темну пору доби по позиціях українських захисників біля Богданівки та Авдіївки противник випустив 26 мін з мінометів 82-го калібру.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю бойовики застосовували під час обстрілів Богданівки, Водяного, Гнутового, Лебединського, Кам’янки, Авдіївки, Широкиного та Мар’їнки.

Ситуація на лінії розмежування станом на сьогоднішній ранок, 25 червня

Упродовж поточної доби на Донецькому напрямку ворог 4 рази з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї прицільно обстріляв наших оборонців в районі населених пунктів Мар’їнка, Камянка, Гнутове та Широкине.

Підрозділи Об’єднаних сил вжили адекватних заходів щодо придушення такої активності противника.

Втрат серед наших військових від початку поточної доби немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: