Про гарного хлопця Сергія. Колонка Олени Яхно

Читать на русском
Олена Яхножурналіст, блогер

Краще пізно, аніж ніколи. Оскільки всі вже написали про Горбатюка, то і я напишу. Ще в середині квітня мені стало відомо, що в департаменті Горбатюка відбудеться планова перевірка, а за її результатами (очевидно, негативними) відбудеться поділ. Слідчі – окремо, прокурори – окремо. Горбатюк стане всього лише начальником відділу, а його куруючим замом буде ненависний Столярчук. Новостворений департамент процесуального керівництва очолить Сергій Кізь.

Інформація днями частково підтвердилася. Виявляється, річ зовсім не в перевірці, оскільки реорганізація відбудеться в усіх відділах.

Моє ставлення до Сергія Володимировича?

Зізнаюся, я не маю простої й чіткої відповіді на це питання. Мене намагалися переконати, що він продає справи, заробляє гроші, але я не вірю. По ньому не скажеш. Скоріше, навпаки, я згодна з оцінкою покійного Павла Шеремета, що він схожий на провінційного вчителя. Я також не вірю, що він Корейко.

Приблизно три роки тому я, як і сбагато хто, була ним зачарована. Я й тепер вважаю, що він порядний хлопець. Дещо простий, трохи марнославний, але всередині в нього світло. Єдине, з ефективністю – біда. Не допомагає навіть портрет Шевченка, який він повісив нещодавно в себе в кабінеті.

«Я вивчив справи, які вони досліджували. Там чистий п***ець, перепрошую...», – розповідає, не стримуючись у словах, один мій добрий знайомий із Борисоглібської.

За його словама, підлеглі Горбатюка свідомо дали втекти всім беркутівцям, які розстрілювали Майдан.

Луценко провалив обіцянку за два місяці завершити розслідування в справі «Мультика» з МиколаєваГенпрокурор Юрій Луценко не виконав обіцянку про те, що протягом двох місяців буде завершене розслідування в справі Михайла Титова, відомого в Миколаєві під прізвиськом Мультик.

«Беркут був тут, у Києві, прокурори склали план їх затримання, який потом злили. .. Після цього частина з них роз'їхалися хто куди. Затримання не відбулося, і Горбатюк лише через півроку почав оголошувати їм заочні підозри!!!! Півроку!!! Люди за цей час працевлаштувалися в Криму та Москві...»

Ну, і класика жанру – це, безумовно, історія з Оленою Лукаш, яка понад рік, будучи в розшуку, просто жила в своєї мами під Києвом.

Щоб ви зрозуміли, упродовж року не було проведено жодного обшуку, жодної процесуальної дії.

Наскільки мені відомо, в підлеглих Горбатюка досить вільний графік роботи. Вони можуть прийти о 10-11 ранку і піти вже о 17:00. При цьому отримують дуже хороші за українськими мірками зарплати.

Тож я цілком розумію Юрія Віталійовича. Йому потрібен результат для піару, а результату немає. Схоже, Горбатюк має намір розслідувати «майданівські справи» до самої пенсії. Але чіпати його генпрокурор також боїться, бо «скунси».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: