Заступник начальника колонії, в якій сидів Луценко, засудили на 5 років за хабарі

Читать на русском
Одного із заступників керівника Менської виправної колонії в Чернігівській області засудили до 5 років в'язниці.

Заступника начальника Менської виправної колонії в Чернігівській області за отримання хабарів засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок суду від 15 червня, передає «Слово і Діло».

За матеріалами справи, в червні 2016-го заступник начальника колонії, знаючи, що в засудженого виникли підстави для застосування пільг у вигляді заміни невідбутої частини покарання більш м'яким, начебто висунув вимогу заплатити 2 тис. грн за незастосування до нього заходів дисциплінарного впливу й позитивне рішення про заміну покарання на більш м'яке. Засуджений звернувся до правоохоронних органів і в подальшому під їхнім контролем гроші були перераховані на банківську картку.

У листопаді 2016-го заступника начальник колонії нібито вимагав вже в іншого засудженого 1 тис. грн за зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення та непритягнення в подальшому до дисциплінарної відповідальності. Гроші були перераховані на картку продавчині місцевого продуктового магазину й заступник начальника колонії пішов і забрав їх.

Заступник начальника колонії провину не визнав і звинувачення заперечував. Говорив, що в магазин ходив лише за покупками. Справу називав провокацією з боку засуджених та працівників поліції.

Два роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаЗа два роки на посаді генпрокурора рівень відповідальності Луценка впав із 17 до 9 відсотків.

Працівниця магазину розповіла, що їй на картку надходили гроші від родичів засуджених, які відбували покарання в колонії. На ці гроші вона купувала засудженим речі й відносила до колонії. В 2016 році заступник начальника колонії сказав їй, що на картку надійдуть гроші, й щоб вона їх йому віддала. Перерахунок коштів для заступника мав місце неодноразово. За її словами, вона просила, щоб той не залучав її до своїх справ і щоб обходилися без неї. У жінки вилучили зошит, куди вона записувала надходження коштів.

Начальник колонії в суді говорив, що до нього доходили чутки, що його заступник «бере гроші», але хто таке говорив, пригадати не зміг. Заступник його переконував, що отримував кошти, але це офіційно й у рамках закону. Працівниця місцевого магазину зверталая до начальника колонії, щоб їй не картку не перераховували гроші, які використовували для купівлі будівельних матеріалів на ремонт виправної колонії, після цього такі внески стали оформляти через заяву про благодійність.

Як докази обвинувачення в суді були представлені записи, на яких заступник начальника колонії розмовляє із засудженими про передачу коштів: «Якщо відверто, то я нічого з цього мати не буду, але міг би сказати півтори і все, хоча я цього не кажу ... Ну, потрібно буде віддати гроші – тисячу чи півтори ... Ти дивися, щоб це менше гуляло».

Чоловіка визнали винним за ч. 3 ст. 368 КК і засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 2 роки й конфіскацією всього належного на праві власності майна. Також обвинуваченого позбавили спеціального звання «майор внутрішньої служби». На вирок ще може бути подана апеляційна скарга протягом 30 діб із моменту його проголошення.

Нагадаємо, викладачів черкаського вишу спіймали на хабарах.

Раніше чиновники «Укроборонпрому» погоріли на хабарі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: