ГПУ закрила кримінальну справу проти «Нової пошти»

Читать на русском
ГПУ закрила кримінальне провадження щодо діяльності логістичного оператора Нова пошта через відсутність складу злочину.

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо діяльності логістичного оператора «Нова пошта» через відсутність складу злочину.

Про це повідомили представники Генпрокуратури, йдеться в прес-релізі компанії, пише «Слово і Діло».

ГПУ провела обшуки в офісах «Нової пошти»: реакція соцмережВ офісах Нової пошти 16 березня провели обшуки. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Ми з самого початку були впевнені, що справа проти «Нової пошти» буде закрита», – зазначив співвласник «Нової пошти» В'ячеслав Клімов.

Нагадаємо, що 16 березня працівники ГПУ провели обшуки в низці офісів «Нової пошти» в Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Полтаві. Компанію підозрювали в несплаті податків.

У ГПУ повідомили, що проводиться досудове слідство за фактами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу.

Прес-секретар ГПУ Лариса Сарган заявила про вилучення в офісах і на складах компанії неврахованої в касі та бухгалтерських документах готівки. При цьому сама «Нова пошта» заперечувала цю інформацію.

Крім того, генеральний прокурор Юрій Луценко звинувачував «Нову пошту» в незаконному пересиланні наркотиків та алкоголю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: