У НБУ пояснили, коли почне діяти закон про валюту

Читать на русском
Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності.

У Національному банку України пояснили, коли почне діяти закон про валюту.

Інформацію опублікувала прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

Українцям дозволили мати рахунки за кордоном: що дасть закон про валюту?Рада ухвалила закон про валюту, який регулює роботу Національного банку й запроваджує новий режим валютного регулювання.

«Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності», - йдеться в повідомленні НБУ.

Відзначається, що перехідний період буде складатися з двох частин:

  • Частина 1: шість місяців. В цей час триватимуть доопрацювання нормативно-правових актів НБУ відповідно до закону. Після цього НБУ оприлюднить нові нормативно-правові акти для завчасного ознайомлення громадськості.

  • Частина 2: 30 днів. Стільки часу буде у бізнесу, банків, населення, інших органів влади на ознайомлення з нормами нових нормативно-правових актів НБУ. Тільки після цього закон, а разом з ним і нові нормативно-правові акти НБУ, будуть введені в дію.

Раніше НБУ спростив операції з обміну валют.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: