Як використовують тему соцзахисту населення та навіщо?

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

З огляду на мітинг біля ВР із соціальними вимогами, ближче до виборів певні політичні сили та громадські організації активно розкручуватимуть тему соціального захисту, щоб заробити електоральні дивіденди.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Олександр Мусієнко, передає «Слово і Діло».

«Незважаючи на те, що з реальних ліквідаторів Чорнобильської аварії сьогодні живими залишилися не більш ніж 30%, цю тему продовжують спекулятивно використовувати як окремі громадські організації, що об'єдналися під гаслом відстоювання соціальних прав, так і окремі політики, які постійно вимагають більше доплат і пільг», – зазначив Мусієнко.

Навіть з огляду на всі їхні заслуги, держава не може постійно збільшувати соціальні виплати. Категорій, яким потрібна соцпідтримка держави, дедалі більше, але бюджет у зв'язку з падінням економіки, на жаль, не зростає, додав він.

Під Радою афганці вимагають збереження пільг: що їм раніше обіцяли політикиПоки під Верховною Радою протестують ветерани-афганці, Слово і Діло вивчало, що їм обіцяли політики.

У випадку, наприклад, із заборгованістю із зарплат шахтарів, на думку політолога, проблема вирішується за допомогою резервного фонду та стабілізаційного фонду уряду.

Експерт не виключив, що незабаром міністру палива і енергетики та іншим керівникам дадуть відповідні доручення, а уряд і прем'єр отримають на цьому відповідний піар.

За його словами, акція була абсолютно скоординованою й не схожою на стихійний мітинг, оскільки є громадські організації, пов'язані з певними політиками, які шукають вигоду в розгойдуванні політичної ситуації й створення заворушень через такі теми.

«У такій акції не було необхідності доводити ситуацію до зіткнень і жодних об'єктивних причин у мітингувальників атакувати поліцію й прориватися до Верховної Ради не було. Схоже, що це штучне накручування соціальної напруги, яке комусь було вигідним для створення відповідної картинки», – резюмував Мусієнко.

Нагадаємо, вчора під ВР проходив мітинг шахтарів, чорнобильців та ветеранів війни в Афганістані. Згодом Андрій Рева повідомив, що мітингувальників цікавили не лише пільги та соцзабезпечення, а й відставка Кабміну.

Що обіцяють політики афганцям – у нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: