Українські військові зайняли нові позиції в районі ООС

Читать на русском
У зоні бойових дій на Донбасі українські військові зайняли нові території й просунулися на 2 кілометри вперед біля села Жолобок Луганської області.

У зоні бойових дій на Донбасі українські військові зайняли нові території й просунулися на 2 кілометри вперед біля села Жолобок Луганської області.

Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС на сторінці в Facebook в середу, 20 червня, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 19 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 19 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що останнім часом бойовики ОРЛО занадто близько підійшли до позицій ООС, і українське командування ухвалило рішення пересунути позиції та створити «лінію безпеки».

«Був спланований, підготовлений і проведений комплекс заходів зі створенням смуги забезпечення глибиною до двох кілометрів на ділянці оборони однієї з бригад першого ешелону. Для підрозділів, що обороняються на луганському напрямку, ця задача була непростою, адже незважаючи на складні географічні умови, ворог постійно здійснював вогневий вплив та вів інтенсивну розвідку. Але незважаючи на це, завдання зі створення смуги забезпечення було успішно виконане», – йдеться в повідомленні.

У штабі відзначають, що операція із захоплення нових територій тривала близько 2 тижнів в умовах абсолютної таємності.

«Під час виконання завдання втрат серед наших військових немає», – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що на Донбасі бойовики обстріляли санітарну машину.

Також нагадаємо, в середині травня бойовики штурмували українські позиції в районі Авдіївської промзони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: