Карта ООС: ситуація на сході України на 19 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 19 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, проте наші захисники її повністю контролюють.

Російсько-окупаційні війська знову вдавалися до спроб розхитати оборону українських захисників на лінії зіткнення. Наші підрозділи вели активну оборону та адекватно відповідали противнику.

Загалом протягом минулої доби, 18 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 28 ворожих обстрілів, під час яких окупанти випустили по позиціях українських захисників 45 мін.

Задля збереження життя та здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські захисники 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій двоє українських захисників отримали поранення. Їх було невідкладно евакуйовано до військових госпіталів.

За інформацією розвідки, в результаті ведення активної оборони протягом доби знищено 1 бойову броньовану машину ворога та вантажівку ГАЗ-66, п’ятьох бойовиків російсько-окупаційних військ поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку окупантів. 3 міни 120-го калібру вибухнули на позиціях українських захисників поблизу Троїцького та 3 міни 82-го калібру – в районі н.п. Новотошківське.

Окрім того, окупанти неодноразово вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах в районі н.п. Південне, Луганське, Гладосове та Зайцеве.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 ворожий обстріл.

Гаряче було поблизу Лебединського та Старогнатівки, де вчора ввечері наші позиції були обстріляні противником з мінометів 120-го калібру, окупанти випустили 12 мін.

Неспокійно вчора було також поблизу Верхньоторецького та Чермалика – там противник випустив по наших позиціях 27 мін 82-го калібру.

В районі Красногорівки по наших оборонцях вів вогонь ворожий снайпер.

Під Новогригорівкою противник застосував озброєння БМП. На інших ділянках поблизу Авдіївки, Водяного, Гнутового, Кам’янки, Мар’їнки, Опитного, Чермалика та Широкиного бойовики вели вогонь по позиціях українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 19 червня

Упродовж ночі поточної доби, противник вів вогонь на Донецькому напрямку поблизу н.п. Гнутове, Верхньоторецьке, Павлопіль, Піски та Лебединське із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Відзначу, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військових від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: