Смерть резервіста в Чернігівській області: подробиці

Читать на русском
Причиною смерті резервіста, якого знайшли мертвим під час навчань у Чернігівській області 19 червня, ймовірно, стало самогубство.

Причиною смерті резервіста, якого знайшли мертвим під час навчань у Чернігівській області 19 червня, ймовірно, стало самогубство.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передає «Слово і Діло».

Весняний призов-2018: чи є можливість відмовитися від строкової служби?2 квітня розпочався весняний призов на строкову військову службу. Він триватиме до кінця травня. Чи може Україна відмовитися від строкової служби, розбирались експерти.

«19.06.2018 близько 05:00 на території однієї з військових частин, дислокованих неподалік смт Гончарівське Чернігівської області, був знайдений повішеним військовозобов'язаний-резервіст, молодший сержант 1976 року народження», – йдеться в повідомленні.

Тіло померлого виявлене в недобудованому будинку, що розташований у наметовому містечку військової частини. Для повішення він використовував пасок. Встановлено, що резервіст був викликаний на навчальні збори 18 червня.

Під час здійснення першочергових слідчих дій ознак тілесних ушкоджень у потерпілого, слідів боротьби та інсценування самогубства не виявлено.

За цим фактом військова прокуратура Чернігівського гарнізону зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з додатковою позначкою «Самогубство».

Наразі проводяться допити очевидців події, перевіряється версія самогубства військовозобов'язаного. Зараз до суду скерували клопотання про призначення судово-медичної експертизи.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області відбулися навчання резервістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: