ВООЗ визнала психічним захворюванням залежність від відеоігор

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила в нову, 11 версію Міжнародної класифікації хвороб (МКБ-11) ігрову залежність.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила в нову, 11 версію Міжнародної класифікації хвороб (МКБ-11) ігрову залежність. Вона увійшла в класифікатор під кодом 6C51 - «Ігровий розлад».

Сам документ розроблявся понад 10 років і зараз вперше був повністю оприлюднений на сайті ВООЗ, передає «Слово і Діло».

Згідно з текстом документа, під ігровим розладом розуміється модель поведінки, при якій пацієнт віддає перевагу відеоіграм перед будь-якими іншими інтересами і повсякденними справами. Діагноз встановлюється для випадків, коли залежність від відеоігор стає причиною порушень в особистому, сімейному, соціальному та інших сферах життя. При цьому розлад може бути підтверджено тільки в разі, якщо подібна тенденція спостерігається не менше року.

МКБ - основний класифікатор захворювань, який використовується для визначення тенденції та статистики поширеності різних хвороб і розладів в загальносвітовому масштабі. Крім того, МКБ є стандартом для міжнародних доповідей про захворювання. У цілому в документ увійшли понад 55 тисяч хвороб, розладів і травм.

Раніше в ВООЗ підрахували кількість смертей від забруднення повітря.

Також в ВООЗ підрахували, скільки людей помирає від ускладнень грипу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: