З'ясувалося, про що Порошенко говорив із Макроном

Читать на русском
Згідно з повідомленням, Макрон привітав Порошенка з прогресом в реформах і особливо з прийняттям закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з французьким колегою Еммануелем Макрона обговорили безпечну ситуацію на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії ООН на всій окупованій території.

Мир на Донбасі: чим допоможуть миротворці?Президент України заявив про те, що миротворці допоможуть встановити мир в Україні. Про роль миротворців для Донбасу, розповіли експерти.

Про це 16 червня повідомляє прес-центр глави української держави, пише «Слово і Дело».

«Співрозмовники вітали відновлення зустрічей в Нормандські форматі на рівні міністрів закордонних справ і домовилися про подальші контакти в цьому форматі для забезпечення виконання Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Порошенко закликав Макрона посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенко та Володимира Балуха.

Згідно з повідомленням, Макрон привітав Порошенка з прогресом в реформах і особливо з прийняттям закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна - ЄС та Україна - НАТО, які відбудуться в липні в Брюсселі. Вони висловили задоволення розвитком двосторонніх економічних відносин. Президент України запросив президента Франції відвідати Україну з візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: