Порошенко провів переговори з Ердоганом

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у ході робочого візиту в цю країну.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у ході робочого візиту в цю країну.

Про це повідомляє прес-служба глави держави ввечері у вівторок, 12 червня, пише «Слово і Діло».

«Лідери двох країн обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та міжнародного порядку денного», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Порошенко подякував Ердогану за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності України і захист прав кримських татар, а також закликав його сприяти звільненню українських заручників.

«Сторони висловилися за продовження інтенсивного політичного діалогу на найвищому рівні. Зокрема, мова йшла про організацію чергової зустрічі в рамках українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також реалізації ініціативи щодо проведення тристороннього саміту в форматі Україна-Туреччина-Азербайджан», - відзначили в прес-службі.

Окремо наголошувалося на важливості завершення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною. Також президенти двох країн обмінялися думками щодо шляхів розширення взаємовигідного співробітництва в енергетичній, авіаційній та оборонній сферах.

Нагадаємо, в ході візиту до Туреччини Петро Порошенко взяв участь у церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який є частиною Південного газового коридору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: