За неправдивими «мінуваннями» стоїть Росія – поліція

Читать на русском
Неправдиві повідомлення про замінування місць масового скупчення людей в різних регіонах України надходять з території Росії.

Неправдиві повідомлення про замінування місць масового скупчення людей в різних регіонах України надходять з території Росії.

Із чим може бути пов’язана хвиля «мінувань» в Україні?У Харкові восьмий день поспіль нібито мінують будівлі п'яти бізнес-центрів. Аналогічна ситуація у Львові. Оцінили ситуацію експерти.

Про це заявив глава Нацполіції Сергій Князєв в Харкові в суботу, 16 червня, коментуючи повідомлення про мінування бізнес-центрів, кінотеатрів, супермаркетів та інших місць масового скупчення людей, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, звідки йдуть ці повідомлення. Вони йдуть з території Російської Федерації, наша кіберполіція встановила достеменно місця знаходження т.зв. мінерів. Ми відкрили ряд кримінальних проваджень, але ефективний результат буде тоді, коли ми зможемо залучити цих осіб, які перебувають за кордоном, до кримінальної відповідальності», - сказав Князєв.

Він підкреслив, що хибні мінування носять масовий характер - іноді поліція отримує повідомлення про «замінування» кожні 2-3 години.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що, за даними слідства, лжемінери вибирають об'єкти випадковим чином, єдине, що їх об'єднує - все це місця масового скупчення людей.

«Беруть де-небудь в Краснодарі харківський довідник «Золоті сторінки», відкривають розділ «бізнес-центри» і беруть перші п'ять - ось і все», - сказав Аваков.

Нагадаємо, СБУ затримала «мінера» вокзалів у Львові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: