Клімкін відреагував на слова Трампа про «російський Крим»

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що президент США Дональд Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, ці слова вирвані з контексту.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що президент США Дональд Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, ці слова вирвані з контексту.

У коментарі LB.ua український міністр зазначив, що в Трампа «є свій лексикон, своя логіка», пише «Слово і Діло».

«Я дуже добре пам'ятаю, що Трамп говорив під час зустрічей. Так, у нього є свій лексикон, своя логіка, але він ніколи не говорив, що Крим російський. І наскільки мені відомо, він не говорив цього і на останніх переговорах з французьким президентом, і з канцлером Німеччини – там якраз обговорювалося питання Криму, політичних в'язнів і Донбас», – сказав Клімкін.

За його словами, під час зустрічей Трамп дійсно питав, чи говорять люди в Криму російською мовою, «й ми дуже детально пояснили, як це здійснюється».

ЗМІ повідомили, що Трамп назвав Крим російським: реакція соцмережBuzzfeed повідомив, що Дональд Трамп на вечері в ході саміту G7 назвав Крим російським, адже там усі говорять російською.

«Я питав у наших іноземних партнерів (про наявність такої розмови – ред.), багато фраз подаються вирваними з контексту. До них потрібно ставитися спокійно й не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері», – сказав міністр.

Він також нагадав, що Трамп «багато чого говорив».

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп виступив за присутність Росії на саміті країн «Великої сімки» (G7).

Відзначимо також, Клімкін заявив, що Росія пропонує фейкову місію ООН на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: