ЗМІ повідомили, що Трамп назвав Крим російським: реакція соцмереж

Читать на русском

Buzzfeed повідомив, що Дональд Трамп на вечері в ході саміту G7 назвав Крим російським, адже там усі говорять російською.
Слово і Діло

За даними дипломатичних джерел видання Buzzfeed, президент США Дональд Трамп під час саміту G7 заявив, що вважає Крим російським.

Він назвав півострів російським, тому що «всі жителі там розмовляють російською». Крім того, Трамп назвав Україну «однією з найбільш корумпованих країн світу».

У Білому домі поки ніяк не прокоментували цю інформацію. «Слово і Діло» розбиралось, як на можливу заяву Трампа відреагували в соціальних мережах.

«За ідеєю, тепер Клімкін від імені МЗС має викликати посла США на килим і вручити ноту протесту. СБУ – почати слідчі дії за статтею «Сепаратизм» і заборонити в'їзд в Україну. Антон Геращенко має сприяти внесенню в список «Миротворця». Патріотичні організації – відправитися до посольства США й висловити там народне невдоволення. А Порошенко – написати про все це обурений пост у Твіттері», – написав журналіст Олександр Дубінський.

«Передайте президенту США Дональда Трампа, що я вважаю Брайтон Біч теж російською, тому що всі там розмовляють російською. Маямі я вважаю іспанським. Там всі розмовляють іспанською. А США я взагалі вважаю англійськими. Там узагалі всі розмовляють англійською», – написав журналіст Аркадій Бабченко.

«У Трампа була й залишається можливість відреагувати на цей випад. Але мовчання передбачає два варіанти: або це правда, або це зовсім неважливо для Білого дому. Тобто хорошого тут мало. У всякому разі, це ще раз доводить, що більше за всіх у вирішенні конфлікту в нашу користь зацікавлена лише Україна й не більше того. Всі інші шукають вигоду для себе, й це нормально. Так маємо чинити й ми, хіба ні?», – вважає Богдан Амінов.

«Симптоматично, що саме Buzzfeed свого часу було джерелом інформації про те, що Дональд Трамп розважався з російськими повіями в московському готелі. Тоді цю інформацію більше не підтвердило жодне інше видання. І ось знову вкидання від того самого Buzzfeed. Це не означає, що інформація про слова Трампа про Крим фейк. Це означає, що не можна довіряти лише одному джерелу, до цього моменту питання довіри до інформації Buzzfeed – річ суто суб'єктивна. Тим більше, що помиляються навіть визнані авторитети», – написав журналіст Тарас Березовець.

«Я б це висловлювання взагалі трактував як звичайний для Трампа тролінг: він любить демонстративно розкидатися скандальними заявами, при цьому паралельно реалізуючи практично протилежні кроки в реальній політиці та економіці. Тобто всіляко підкреслює, що слова – ніщо», – вважає Олексій Голобуцький.

«Трамп: «Крим російський, там усі розмовляють російською». Згадуйте ці золоті слова щоразу, коли вам розповідають про «яка різниця», «і так зрозуміють» і про «навіщо переходить на українську», – написав Євген Дикий.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп виступив за присутність Росії на саміті країн «Великої сімки» (G7).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: