У Німеччині оштрафували Volkswagen на мільярд євро

Читать на русском
Прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії оштрафувала автоконцерн Volkswagen AG на 1 млрд євро у зв'язку з дизельним скандалом.

Прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії оштрафувала автоконцерн Volkswagen AG на 1 млрд євро у зв'язку з дизельним скандалом.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, опублікованому в середу, 13 червня, пише «Слово і Діло».

Volkswagen погодився зі штрафом, визнав свою відповідальність і не подаватиме апеляцію. У концерні сподіваються, що сплата штрафу «матиме суттєвий позитивний ефект на розгляди, які тривають в інших країнах Європи».

Сума включає в себе максимально можливий штраф в розмірі 5 млн євро і ще 995 млн євро у вигляді повернення незаконно отриманого прибутку.

В ході розслідування з'ясувалося, що Volkswagen порушив правила моніторингу при тестуванні порядку 10,7 млн ​​автомобілів, оснащених дизельними двигунами. Ці автомобілі були продані з встановленими на них незаконними програмами, котрі занижували показники викидів шкідливих речовин під час тестування.

Нагадаємо, в ЄС хочуть ввести квоти на виробництво електромобілів.

Раніше Volkswagen AG вже виплатив США 4,3 мільярда доларів для врегулювання скандалу, який пов'язаний з порушенням екологічних норм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: