Клімкін: Volkswagen та Adidas поплатяться за роботу в Криму

Читать на русском
Україна розглядає заходи проти німецьких компаній Volkswagen та Adidas, які всупереч санкціям працюють в окупованому Криму.

Україна розглядає заходи проти німецьких компаній Volkswagen та Adidas, які всупереч санкціям працюють в окупованому Криму.

Про це в інтерв’ю Rheinische Post розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло».

Американський суд зобов'язав Volkswagen виплатити $1,92 мільярдаФедеральний окружний суд США зобов'язав автоконцерн Volkswagen виплатити $1,92 млрд компенсації.

«Кожна спроба обійти в той чи інший спосіб санкції, запроваджені в зв’язку з анексією Криму, має каратися згідно із законом», – зазначив Клімкін.

За його словами, Україна зараз перебуває в процесі пошуку відповідних юридичних механізмів.

«У нашому розпорядженні є широкий спектр правових механізмів, які ми можемо використовувати. Ми перебуваємо в процесі пошуку збалансованого рішення. Проте я поки не можу розкрити деталі, оскільки тут потрібна певна конфіденційність», – підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, Головне управління СБУ в Автономній Республіці Крим проводить розслідування в рамках кримінальної провадження про можливу роботу німецьких компаній Adidas, Puma та DHL Express на півострові.

На початку січня Клімкін заявив, що Україна не залишить без реакції діяльність на території окупованого Криму німецьких компаній Volkswagen та Adidas.

Раніше стало відомо, що завод Порошенка в Криму забрали окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: