Заступниця голови МЗС прокоментувала переговори «нормандської четвірки»

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України заявляють про відсутність консенсусу в переговорах нормандської четвірки.
Олена Зеркаль

На переговорах «нормандської четвірки» відсутні консенсус та єдина позиція щодо розгортання миротворчих сил ООН на Донбасі.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила заступникця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє «Слово і Діло».

«Для того, щоб знайти якісь компроміси, треба спочатку мати якийсь концепт. Можна казати про різні стадії, про різний персонал, про всю решту, якщо у вас є концепт того, що ви хочете досягнути і домовленість між сторонами про досягнення цілей цього концепту. Концепту немає», – підкреслила Зеркаль.

«Концепту в «Нормандському форматі щодо миротворчої місії немає, звичайно, що немає й консенсусу», – додала заступник міністра.

«Лавров (голова МЗС РФ – ред.) продовжує грати в гру, в те, що миротворці потрібні для супроводження СММ ОБСЄ, при тому, що мова йде тільки про те, щоб супроводжувати там, де їм будуть дозволяти ці місцеві «авторитети», - пояснила Зеркаль.

За її словами, позиція російської сторони про необхідність миротворчих сил для супроводу спостерігачів ОБСЄ є кроками назад.

Нагадаємо, у МВС озвучили прогноз щодо миротворців на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко озвучив необхідну умову для миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: