Суд зобов'язав Мюллера назвати всіх політиків, які співпрацювали з Манафортом

Читать на русском
Американський суд зобов'язав спецпрокурора ФБР назвати прізвища всіх політиків, пов'язаних зі справою Пола Манафорта.
Роберт Мюллер

Федеральний суддя зобов'язав спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера назвати всі особи та організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах «Партії регіонів», яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Про це пише Politico, повідомляє «Слово і Діло».

Серед людей, яких Мюллер повинен назвати захисту, колишні європейські топ-політики, які брали участь в кампанії впливу, а також інші, на чиї свідчення Манафорт, як зазначається, намагався вплинути в останні місяці.

Ймовірні спроби Манафорта «скорегувати» позиції цих осіб призвели минулого тижня до нових звинувачень в спробі перешкодити правосуддю.

Постанова судді окружного суду США Емі Берман Джексон, як пише видання, є рідкісною перемогою в суді для захисту Манафорта.

Мюллер не повинен публікувати особистості цих людей і компаній, яких в обвинувальних дукоментах приховують під псевдонімами. Суд розпорядився надати цю інформацію адвокатам Манафорта.

За словами судді, список дасть можливість захисту підготуватися до суду, призначеного на 17 вересня.

При цьому наголошується, що рішення судді навряд чи буде мати велике значення, оскільки багато з цих імен добре відомі захисту і про них повідомлялося в засобах масової інформації.

Наприклад, колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді і колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер визнали певну залученість в лобістську роботу для уряду України часів Януковича. Однак вони заявили, що Манафорт їм не платив.

Нагадаємо, Мюллер висунув нові звинувачення проти Манафорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: