Манафорт може бути причетний до відмови від асоціації з ЄС

Читать на русском
У США експерти висунули припущення, що колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт причетний до відмови уряду Миколи Азарова від підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 році.

У США експерти висунули припущення, що колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт причетний до відмови уряду Миколи Азарова від підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 році.

Про це пише вашингтонське бюро McClatchy, передає «Слово і Діло».

Кілька поїздок Манафорта, зафіксованих в документах, можуть привернути увагу слідчих, пише бюро, яке отримало папери від джерела в уряді України.

Наприклад, в квітні 2014 року Манафарт літав до Відня, де за місяць до цього був заарештований український олігарх Дмитро Фірташ за звинуваченням в тому, що він допоміг організувати корупційну схему на 18,5 млн доларів за участю уряду Індії, американської фірми і компанії Фірташа на Віргінських островах.

Колишній урядовець США, який відмовився бути ідентифікованим через чутливість цього питання, сказав, що Манафорт зустрівся з Фірташем у Відні, де той очікує екстрадиції до Сполучених Штатів.

Ще одна поїздка Манафарта, яка могла б зацікавити слідчих, відбулася в липні 2013 року, коли Манафорт і колишній консультант Януковича Костянтин Килимник вилетіли до Франкфурта на приватному літаку, що належить, як зазначає видання, промосковському депутату Андрію Артеменко.

Україна готує нові запити щодо МанафортаГенеральна прокуратура готує нові запити в США з проханням допитати американського політтехнолога Пола Манафорта.

Американські експерти з Росії в приватному порядку заявили, що вони підозрюють, що поїздка була прелюдією до розширення російського впливу, щоб відмовити Януковича від підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Це рішення, на думку експертів, відкрило двері для військового вторгнення Росії в 2014 році в східну Україну.

Як відомо, в цьому році Артеменко був позбавлений мандата депутата Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

Це сталося після того як він передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Дональда Трампа Майклу Флинну, який також підозрюється у зв'язках з РФ, проект врегулювання конфлікту між Україною і Росією. Одним з пунктів плану є організація всеукраїнського референдуму про передачу Криму в оренду Росії строком на 50-100 років.

29 квітня 2017 року президент Порошенко підписав указ про припинення громадянства Артеменка.

Нагадаємо, колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту і його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу пред'явлені звинувачення по 12 пунктам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: